Monday, September 23, 2013

Mustul


De la mugure la strugure e doar o vara, o vara de an bun, de soare strans in boabe negre, albe si roze, de zaharuri si arome. Culesi, alesi, trecuti prin sita, ravaciti, zdrobiti, presati si iata: vinul tanar, cel mult asteptat, ne bucura cu arome de ananas si traminer, care ne dau tarcoale si ne ametesc.
Zgomot de toamna in gradini, butoaie spalate, valturi rostogolite, miros de must si zumzet de albine si bondari. Nectarul se aseaza si se pregateste. Urmeaza fierberea.

A inflorit topinamburul iar Brandusa pazeste boabele cazute si picoteste in paie, la soare. Inca este toamna buna, calda si bogata!



















 


Mirelun

4 comments:

  1. eu nu as strivi acele boabe splendide pentru tot aurul din lume...
    dar le-as manca! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. vara viitoare gradina e a ta. paznic si barfitor. e bine?

      Delete
  2. Brandusa stie ea ce este bun si isi face provizii,Leu lui mama soacra cand scapa din lant ii papa tot ce prinde pe poale si cat ajunge in doua piciaore,are cam 1,75 m asa ca are ce papa.
    Cred ca a iesit fain la cate soiuri ai avut,sper ca ti-ai facut si cateva sticle cu must pentru iarna?
    Numai bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a iesit fain, cum zici tu, trei zile am mancat doar must....parfumat si dulce .
      am terminat de cules si pregatit, vinul este acum in damigene mari de sticla, cu dopuri bolborositoare.
      Brandusa a mancat castroane intregi de struguri. e bucuroasa, are casa noua acum, izolata si inaltata:)

      Delete